Roos
Roos

Archeologische vondsten in Maldegem

Wij zijn momenteel bezig met een opvallende transformatie van historisch erfgoed in Maldegem, met name het Oud Stadhuis en Oud Schepenhuis, ook wel bekend als het Oud Koppel. Deze karakteristieke panden worden gerenoveerd tot een veelzijdige evenementenlocatie waar horeca, cultuur en winkelen samenkomen.

Aangezien de locatie waardevolle archeologische inzichten kan bieden zijn er eerst opgravingen aan de gang vooraleer de kelder kan uitgebouwd worden. Roos coördineert deze opgravingen waarbij ook geïnteresseerde vrijwilligers en liefhebbers aan de slag kunnen dankzij een participatieproject. Ondertussen zijn er restanten gevonden van een herberg, boerderij en een middeleeuws kerkhof met meer dan 200 skeletten. Geen wonder want het Oud Stadhuis is gebouwd op het vroegere kerkhof. 

Samen met aNNo architecten streven we ernaar om alle dorpsversterkende functies samen te brengen met respect voor de rijke geschiedenis van beide panden. Hierbij gaan erfgoedbehoud en moderne functionaliteit hand in hand.

Het uiteindelijke resultaat zal niet alleen een veelbelovende toekomst bieden voor deze historische panden, maar ook een bruisend centrum vormen voor de gemeenschap van Maldegem. Wij zijn zeer trots om bij te dragen aan het behoud en de heropleving van dit belangrijk stukje Maldegemse geschiedenis.

Architect: aNNo architecten

Deel dit bericht op sociale media
ROOS

Gentstraat 33
9700 Oudenaarde

BE 0474 518 456

Copyright © 2023