Roos
Roos

Woning op loods

We delen graag het succesverhaal van ons project aan de Neringstraat in Oudenaarde. Dit bouwproject werd bekroond met de prestigieuze BIS-Award en staat symbool voor onze toewijding aan innovatie en kwaliteit.

Het oorspronkelijke plan voorzag in de bouw van een eenvoudige loods in lijn met de geldende stedenbouwkundige voorschriften voor industriële gebouwen. Wij geloofden echter sterk in het potentieel van de locatie, midden in een residentiële omgeving, en wilden meer dan alleen een industrieel gebouw creëren. Wat als we op de loods woningen zouden bouwen?

In samenspraak met de architect deelden we de loods op in vier afzonderlijke units zodat er wettelijk gezien ook 4 woningen bovenop mochten gebouwd worden. Ons doel was om een harmonieuze omgeving te creëren waar wonen en werken naadloos samenkomen.

De vier dakwoningen, elk met drie slaapkamers en een ruim terras, zijn ontworpen met het oog op jonge gezinnen. Overdag, als de bewoners gaan werken zijn of op school, wordt er in de ateliers beneden gewerkt; zo is het niet storend om bovenop een werkplaats te wonen. Idealiter worden de huizen zelfs bewoond door de mensen die in de bedrijven op het gelijkvloers werken.

De erkenning met de BIS-Award en de felicitaties van Vlaams Omgevingsminister Joke Schauvliege (CD&V) bevestigen dat dit totaalconcept niet alleen architecturaal innovatief is, maar ook een positieve impact heeft op het ruimtelijk beleid.

Bij Roos zijn we ervan overtuigd dat dit project andere bouwheren en architecten zal inspireren om bewuster om te gaan met beschikbare ruimte en de mogelijkheden van wonen en werken te herdefiniëren. Deze benadering van bouwen kan aanzienlijk bijdragen aan het oplossen van mobiliteitsproblemen, waarbij mensen overdag in het atelier kunnen werken en vervolgens boven hun werkplek kunnen wonen.

Dit succes zou niet mogelijk zijn geweest zonder de inzet en toewijding van ons team en de vruchtbare samenwerking met architect Seger Delmulle. We blijven streven naar innovatie en duurzame ontwikkeling in de bouwsector, en kijken uit naar toekomstige projecten die onze visie op creatief en functioneel bouwen zullen voortzetten.

Architect: Delmulle Delmulle Architecten
Fotografie: Piet Albert Goethals

Deel dit bericht op sociale media
ROOS

Gentstraat 33
9700 Oudenaarde

BE 0474 518 456

Copyright © 2024